artikel

Equip’hotel 2006

Horeca

Van 5 tot en met 9 november aanstaande vindt in de Franse hoofdstad Parijs de grootste vakbeurs in Europa plaats die zich richt op Horeca en Instellingen: EQUIP’HOTEL 2006. De beurs vindt plaats in hal 3, 4 en 7 (1e & 2e etage) van het beurscomplex Porte de Versailles aan de zuidkant van de stad. Naar verwachting treffen hier 1.300 exposanten en 100.000 bezoekers elkaar voor het onderhouden of het opdoen van zakelijke contacten.

Equip’hotel ontving tijdens de laatste editie, in 2004, 1.063 exposanten waarvan 212 internationaal uit 28 landen. Het aantal Nederlandse deelnemers bedroeg 5% van het internationale aanbod en de Benelux 23%. Dit jaar verwacht de beursorganisatie Reed Exhibitions 1.300 exposanten verspreid over 12 productsectoren. Wat betreft de bezoekers verwacht de beurs dit jaar een aantal van 100.000, waarvan 20% internationaal. In 2004 hebben 684 Nederlanders de beurs bezocht (3% van het internationaal totaal). Uit de gehele Benelux kwamen 5.539 bezoekers (26% van het totaal), en vormt daarmee de belangrijkste internationale bezoekersgroep.

Het aanbod van Equip’hotel 2006 is verdeeld over diverse sectoren:
Professioneel keukenapparatuur:
conservering, voorbereiding, koken, wassen, klein materieel en gereedschappen. Vanuit Nederland hebben zich ingeschreven Carlisle en Hovicon International.

Textielreiniging- Hyprotex:
reiniging, machines voor stomerijen, schoonmaakmiddelen, linnenverhuur, linnen/ textielgoed, automatische wasmachines etc.

Cafés en Bars:
koffiemachines, koffiebranders, materieel voor bars en sommeliers, signalering en menu’s etc. Vanuit Nederland doet Conservator International mee.

SIB/ Internationale vakbeurs voor Dranken
Een nieuw onderdeel dit jaar is de toevoeging van de SIB, Internationale vakbeurs voor Dranken (alcoholisch en non-alcoholisch). Deze 18e editie van de SIB wordt medegeorganiseerd door de FNB, de Franse Nationale Federatie voor Dranken. Tevens zullen tijdens de beurs 500 adviseurs op dit gebied een congres organiseren.

Voedingsmiddelen- Lunchpauze
Pause Déjeuner (Lunchpauze) is een parcours langs alle vormen van modern en voordelig lunchen. Het aanbod betreft voedingsmiddelen (praktisch, origineel, simpel), wegwerp-artikelen (bekers, bestek, dienbladen etc.) en nieuwe horecaconcepten voor lunch en snacks.

Meubels en decoratie:
de belangrijkste internationale sector op de beurs. Meer dan 250 exposanten doen hier mee, waaronder een groot aantal internationale namen op het gebied bedden, verlichting, inrichting, aankleding, wandversiering, vloeren, stoffen, etc.

Renove Hotel:
renovatie/ inrichting van hotels en restaurantsDeze sector is ingedeeld in twee beursruimten. De ene ruimte omvat exposanten met een aanbod gericht op de renovatie van hotels en restaurants: aankleding, vloeren, muren, gordijnen, zwembaden, verlichting, airconditioning, ventilatie, controle, etc. De andere ruimte is het Expert Forum met daarin diverse rond-de-tafel-gesprekken over financiering duurzame ontwikkeling, veiligheid, energiebesparing, certificering etc.

Badkamer- Fitnessrooms
Men vindt in deze sector alle materiaal voor badkamers (baden, wastafels, kranen, spiegels), sauna’s, jacuzzi’s, fitnessapparatuur en andere aanverwante artikelen. Een Nederlandse exposant hier is de firma Luxury Hotel Cosmetics.

Tableware en Textielgoed:
nieuw dit jaar hier is de modeshow voor bedrijfskleding op zondag 5 en maandag 6 november in de conferentiezalen in hal 7, 2e etage.

Technologie:
software (management, reserveringen), balie equipment, equipment voor hotelkamers (mulimedia, telefoon, minibar, audio/ video), veiligheid (sloten, magneetkaarten, kluizen).

Tijdens de beurs is er voor de bezoekers een flink aantal evenementen, waaronder:Snacking van de chefkoks:
demonstraties door Jacques en Laurent Pourcel, chefkoks van restaurant Jardin des Sens in Montpellier en jonge chefkoks die originele menu’s ontwikkelen (met producten van exposanten) voor de fastfood en snacking met een waarde van €15,-.

Forum Cuisine Passion:
internationale culinaire demonstraties en wedstrijden, waaronder de Trophée Passion en de Wereldbeker voor Keukenhoofden van instellingen.

Gourmand Workshops:
demonstratieforums en doorlopende proeverijen voor voedingsmiddelen en keukenapparatuur.

De Studio Equip’hotel 2006:
hier worden op basis van de laatste trends en innovaties een aantal hotel- en restaurantsettings nagebouwd om de bezoeker inspiratie te geven. Op een oppervlakte van 500 m2 worden vier settings gepresenteerd: een bar met terras, een take away counter met een toiletgroep, een hotelkamer met badkamer en een sauna.

Innovatieprijzen:
in alle sectoren worden prijzen uitgereikt aan exposanten die producten of diensten presenteren met een hoog innovatief karakter. Deze producten worden op diverse manieren onder de aandacht gebracht, via internet Equiphotel.com, in de speciale beursruimte Espace Innovations & Nouveautés, in de Innovatie & Noviteitengids of middels de aparte standsignalering.

Equiphotel.com
Meer informatie over de beurs is te vinden op de site www.equiphotel.com

Contact in Nederland:
Nederlandse bedrijven die een bezoek willen brengen aan EQUIP’HOTEL 2006 kunnen contact opnemen met de vertegenwoordiging in Nederland: Promosalons Nederland, tel: 020-4620020, e-mail: info@promosalons.nl U kunt bij hen terecht voor vragen over de beurs, gratis uitnodigingen en advies over reis en verblijf in Parijs.

Reageer op dit artikel