artikel

Gebakken witlof met geitenkaas en druiven

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen: 3 dikke stronken witlof 3 eetlepels extra vierge olijfolie met basilicum 2 plakken verse geitenkaas van 1 cm dik versgemalen zwarte peper 100 gram pitlozen rode druiven 1 takje basilicum Bereidingswijze:Verwarm de oven voor. Halveer de witlof en snijd de harde kern weg. Verhit in een koekenpan olie en leg de […]

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 dikke stronken witlof
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie met basilicum
  • 2 plakken verse geitenkaas van 1 cm dik
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 gram pitlozen rode druiven
  • 1 takje basilicum

Bereidingswijze:
witlofVerwarm de oven voor. Halveer de witlof en snijd de harde kern weg. Verhit in een koekenpan olie en leg de witlof op het snijvlak in de pan. Bak de witlof in 4-5 minuten bruin. Draai met een spatel de witlof voorzichtig om en bak nog 4-5 minuten af.

Leg op een met bakpapier bekleden grillplaat de plakken geitenkaas 10 cm onder de grillplaat. Laat ze in 4-5 minuten voorzichtig kleuren. Neem de parten witlof uit de pan en leg ze met het snijvlak naar boven op twee warme borden. Strooi er peper en zout over.

Bak in het bakvet van de witlof de druiven. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes. Leg de warme geitenkaas met een spatel op de witlof en verdeel de druiven erover. Strooi basilicum over de druiven. Serveer met aardappelpuree.

Reageer op dit artikel