artikel

Gegrilde portobello met koolrabi-risotto

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen 2 portobello’s 1 sjalot, gesnipperd 3 eetlepels olijfolie 150 gram risottorijst 1 theelepel Italiaanse kruiden 1 koolrabi, in blokjes 500 ml kruidenbouillon 25 gram pijnboompitten 1 eetlepel olijfolie extra vierge 50 gram pittige kaas 75 gram veldsla 1 eetlepel verse bieslook, in grove stukken Bereidingswijze:Verwijder de steeltjes van de portobello’s, snijd […]

Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 portobello’s
 • 1 sjalot, gesnipperd
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 150 gram risottorijst
 • 1 theelepel Italiaanse kruiden
 • 1 koolrabi, in blokjes
 • 500 ml kruidenbouillon
 • 25 gram pijnboompitten
 • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
 • 50 gram pittige kaas
 • 75 gram veldsla
 • 1 eetlepel verse bieslook, in grove stukken

Bereidingswijze:
portobelloVerwijder de steeltjes van de portobello’s, snijd ze fijn en bak ze samen met de sjalotsnippers in 1 eetlepel olie zachtjes aan. Schep de rijst erdoor en bak deze tot de korrels rondom glazen.

Voeg de kruiden, de koolrabiblokjes en de helft van de bouillon toe. Roer tot het vocht is opgenomen. Voeg telks een scheut bouillon toe en laat deze opnemen, tot de risotto na 20-25 minuten smeuïg is.

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en laat ze op een bord afkoelen. Bestrijk de portobello’s met 2 eetlepels olie en rooster ze in 10 minuten gaar en bruin. Keer ze regelmatig.

Roer de truffelolie met de helft van de kaas en de pijnboompitten door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de veldsla over de twee borden. Leg de portobello’s erop en bestrooi ze met wat zout en peper. Schep er een beetje risotto. Meng de bieslook met de rest van de kaas en strooi dit op het laatst over het gerecht.

Reageer op dit artikel