artikel

Gesmoorde spitkool met kerrie-kokossaus

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 800 gram spitskool 3 eetlepels roerbakolie 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 kerriepoeder 200 ml kokosmelk 15 gram verse koriander 55 gram gepelde pistachenootjes, grof gehakt Bereidingswijze:Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool. Snijd de kool in 6-8 parten en verwijder de harde kern. Verhit in een hapjespan olie en bak hierin […]

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 gram spitskool
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 15 gram verse koriander
  • 55 gram gepelde pistachenootjes, grof gehakt

Bereidingswijze:
spitskoolVerwijder de buitenste bladeren van de spitskool. Snijd de kool in 6-8 parten en verwijder de harde kern. Verhit in een hapjespan olie en bak hierin de knoflook en de kerriepoeder 1 minuut zachtjes. Leg de parten spitskool in de pan en bak ze ongeveer 2 minuten zachtjes per kant. Bestrooi de spitskool met zout en voeg een klein scheutje water toe. Smoor de spitskool in 10-15 minuten met het deksel op de pan.

Leg de spitskoolparten op het bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer ondertussen kokosmelk door het smoorvocht en laat het inkoken tot een dikke saus. Breng de saus op smaak met zout, peper en de helft van de koriander. Schep de saus over de spitskool en bestrooi ze met pistachenootjes en de rest van de koriander. Serveer met pandanrijst en cassavekroepoek.

Reageer op dit artikel