artikel

Kieken, Groningen

Horeca

kiekenKieken is het nieuwe café in het stadion van FC Groningen, de Euroborg geheten. Eigenaar is de Groningse Stadsbrouwerij. Vijf pilseners van verschillende brouwerijen en het Grunn Goudhaantje vloeien uit de bierkranen. Op de zevende tap zit momenteel de Grunn Bock, de achtste is nog vrij.

‘We bekijken of dat een speciaalbier van Grunn wordt of nog een pilsener’, zegt directeur Jaap van der Weide. Naast de bezoekers van de Mustsee-bioscoop, die boven de kroeg zit, komen uiteraard de voetbalfans er een biertje drinken. ‘Kieken is tijdens de speeldagen van FC Groningen zo populair dat we dan met pasjes werken, want het moet wél gezellig blijven.’ Verder vinden bierproeverijen voor groepen plaats in het café, eventueel in combinatie met een rondleiding door het stadion. In het interieur zijn attributen uit de oude Groningse Camerabioscoop te vinden. Het aanspreekpunt is bedrijfsleider Tim Meijer.

Bouwmaboulevard 51. Tel. (050) 360 45 80. Capaciteit: 160 personen. Prijsindicatie: pilsje €2,-. Geopend ma t/m do 17.00 tot 01.00 uur; vr t/m zo 17.00 tot 02.00 uur.

Reageer op dit artikel