artikel

Ridders van Brederoode, Bloemendaal

Horeca

ridders van brederoodeGasten van Ridders van Brederoode wanen zich in de middeleeuwen. Zware houten meubels, muren van oude stenen, het balkenplafond en de ‘fakkels’ in de ridderzaal zorgen voor een warme ambiance. Ridders en prinsessen voorzien de bezoekers van drankjes en gerechten van de bistrokaart, want de kaart is als enige niet op middeleeuwse leest geschoeid.

De kleine gasten vermaken zich in de kasteelkamer. In dit speelparadijs kunnen ze in de toren klimmen, via een glijbaan in een ballenbak met knotsen terechtkomen, zich uitleven op spelcomputers of kinderfilms kijken. Ze worden geschminckt door de prinses, die een oogje in het zeil houdt. De enthousiaste jonge uitbaters van Ridders van Brederoode zijn kok Tom van Tuijl en gastvrouw Brenda Botermans. Hij heeft de Hoge Hotelschool Den Haag achter de rug, zij de opleiding facility management. ‘We geloven in het concept kindvriendelijke restaurants, daar zijn er niet zo veel van in de regio Haarlem.’ Op zondagmorgen serveert het duo een ontbijtbuffet.

Brederodelaan 80. Tel. (023) 526 15 05. www.riddersvanbrederoode.nl Capaciteit: 75 zitplaatsen; terras: 65. Prijsindicatie: driegangenmenu €30,-; kindermenu €8,-; ontbijtbuffet €7,50 excl. drankjes. Geopend: zomers en bij mooi weer vanaf circa 10.00 uur; vanaf oktober 16.30 uur; zo 9.00 uur. Ma gesloten.

Reageer op dit artikel