artikel

Yoghurt flensje gevuld met kokosmousse

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 1 dl yoghurt 2 dl kokosmelk 2 eieren 120 g bloem 3 g zout 20 g suiker 40 g boter 1 el olie Kokosmousse: 250 g room 250 g kokosroom 3 bladen gelatine 125 g crème patissier 50 g malibu Geroosterde ananas: 400 g suiker 200 g rum 1 vanillestokje 1 […]

yoghurtflensjeIngrediënten voor vier personen:

 • 1 dl yoghurt
 • 2 dl kokosmelk
 • 2 eieren
 • 120 g bloem
 • 3 g zout
 • 20 g suiker
 • 40 g boter
 • 1 el olie

Kokosmousse:

 • 250 g room
 • 250 g kokosroom
 • 3 bladen gelatine
 • 125 g crème patissier
 • 50 g malibu

Geroosterde ananas:

 • 400 g suiker
 • 200 g rum
 • 1 vanillestokje
 • 1 kaneelstok
 • 6 cardamonpeulen
 • 6 stuks steranijs
 • 50 g boter
 • 1 ananas

Piña colade-roomijs:

 • 250 ml ananascoulis
 • 250 ml kokosmelk
 • 150 ml room
 • 100 ml eidooier
 • 120 g suiker
 • 25 g dextrose
 • 30 g melkpoeder

Bitterbal van pure chocolade en ananas:

 • 2 eieren
 • 3 eidooiers
 • 100 g bloem
 • 170 g pure chocolade
 • 170 g boter
 • 100 g gegaarde ananas brunoise
 • 75 g suiker
 • bloem, eiwit en mie de pain voor paneren

Bereidingswijze:
Vermeng de ingrediënten voor de flensjes tot een glad beslag. Bak de flensjes zonder kleur en laat ze afkoelen.Sla de room lobbig. Verwarm een klein deel van de kokosroom, los de geweekte gelatine hierin op. Doe de warme massa bij de rest van de kokosroom en de crème patissier en meng tot een gladde massa. Voeg malibu toe en roer een klein deel van de geslagen room erdoor. Voeg dan de rest van de geslagen room toe. Doe de mousse in een spuitzak en laat hem opstijven.

Kook de suiker tot donkere karamel, blus af met de rum en specerijen. Voeg de boter toe. Maak de ananas schoon, snijd de kern eruit en verdeel in vieren. Gaar de ananas zachtjes in de karamel, haal hem eruit als hij glazig wordt. Rooster de ananas met de karamel bruin in een sauteuse.

Draai het ijs op de gebruikelijke manier.

Klop voor de ‘bitterballen’ de eieren met de eidooier en suiker luchtig. Smelt de boter en chocolade. Zeef de bloem door de luchtige eieren. Voeg de gesmolten boter, chocolade en de brunoise van ananas toe. Stort de massa in een slede en laat afkoelen. Schep kleine bolletjes van de hard geworden massa. Haal ze achtereenvolgens twee maal door bloem, eiwit en mie de pain.

Opmaak:
Spuit de kokosmousse in een baan op de flensjes. Rol ze op en snijd ze in plakken van 2 cm.Snijd de geroosterde ananas in lamellen van ½ cm dik.Frituur de bitterbal goudbruin op 180 graden.Spuit het ijs in glaasjes.

Reageer op dit artikel