artikel

Chocolade soufflé met taggiasche olijven

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 3,5 dl melk
  • 5 g Ceylon-thee
  • 6 eidooiers
  • 20 g bittere chocolade
  • 40 g cacaopoeder
  • 12 g fijngesneden taggiasche olijven
  • 6 eiwitten
  • 120 g suiker

Bereidingswijze:
Chocolade souffleVerwarm de oven voor op 170ºC. Maak van de boter en bloem een roux, roer de melk erdoor en breng zachtjes aan de kook. Voeg de Ceylon-thee toe en laat garen.Zeef de roux, laat deze afkoelen, roer de eidooiers, de gesmolten bittere chocolade, de cacaopoeder en de fijngesneden taggiasche olijven erdoor.

Sla de eiwitten met de suiker schuimig en spatel ze door de massa.Lepel het beslag in beboterde bakjes en bak ze au bain-marie gaar in circa 20 à 25 minuten. Bestrooi de soufflés met poedersuiker en serveer ze gelijk.

U kunt de soufflés ook storten en serveren met frisse ananascompote.

Reageer op dit artikel