artikel

De Bottermarck, Kampen

Horeca

de bottermarck kampenChef-kok Etienne van den Burg heeft restaurant De Bottermarck overgenomen, samen met partner Greta. Zij verbouwden het interieur de afgelopen zomer, en begin september volgde de officiële opening. Etienne is de voormalige kok van De Koperen Hoogte bij Zwolle. Hij stond ook achter de kachel van bekende Amsterdamse restaurants als Vermeer, L’Europe en Dikker & Thijs. Met De Bottermarck zet het stel de eerste schreden op het ondernemerspad.

‘Alles is dagvers. Verder vinden we het belangrijk dat iedereen aan z’n trekken kan komen. Daarom is de prijssetting gemiddeld’, zegt de in de Franse keuken geschoolde kok. De patron/cuisinier is erg te spreken over het sfeervolle pand waarin de eetgelegenheid is gesitueerd, een rijksmonument uit 1553 dat oorspronkelijk een koffiebranderij met winkel was.

Broederstraat 23. Tel. (038) 331 95 42. www.debottermarck.nl. Capaciteit: 48 zitplaatsen; terras 24; herenkamer vanaf 8 couverts. Prijsindicatie: driegangenmenu €32,50; hoofdgerechten vanaf €27,50; wijn per glas €3,75. Geopend: ma alleen op reservering; di t/m vr lunch vanaf 12.00 uur; diner vanaf 17.00 uur; za alleen diner. Zo gesloten.

Reageer op dit artikel