artikel

De Florijn, Nieuwerbrug

Horeca

de florijn nieuwerbrug’t Grauwe Paard is omgedoopt tot restaurant De Florijn. Met deze naam geven de nieuwe eigenaren Brenda en Michiel de Graaf een knipoog naar het verleden. ‘Een florijn was een betaalmiddel in vroeger tijden. Nog steeds wordt tol betaald als bezoekers met de auto gebruikmaken van de tolbrug vlakbij de zaak. Verder bestaat de naam uit Floor, onze dochter, en de Rijn, waaraan Nieuwerbrug ligt’, licht de gastheer toe.

Zijn vrouw is de chef-kok van Florijn; haar rechterhand in de keuken is Ward van Teylingen. Het stel is al vijftien jaar actief in de horeca in de omgeving. Hij werkte de laatste jaren als bedrijfsleider bij De Bovenmeester in Nieuwegein, zij als souschef bij restaurant Den Ouden Heere in Lisse. Gasten die een dieet hebben, zijn van harte welkom en hebben ook de mogelijkheid om rookvrij te eten. ‘Onze visie? Waar voor je geld bieden’, stellen de uitbaters. De inrichting is modern-klassiek met blauwe en bruine tinten.

Weijland 82. Tel. (0348) 68 86 13. www.restaurantdeflorijn.nl. Capaciteit: 70 couverts; terras 30 personen. Prijsindicatie: driegangenmenu €33,-; hoofdgerechten €20,-. Geopend di t/m vr vanaf 12.00 uur lunch; di t/m zo vanaf 17.30 uur diner. Ma gesloten.

Reageer op dit artikel