artikel

Fris, Haarlem

Horeca

restaurant fris haarlemLex Gasseling, eigenaar en gastheer van restaurant Fris, werkte eerder in topzaken als De Kas in Amsterdam en De Bokkedoorns in Overveen. Nu acht hij de tijd rijp om zijn frisse ideeën te verwezenlijken.

‘Ik wilde een korte, pakkende Hollandse naam met een positieve uitstraling’, licht hij de naam van z’n eetgelegenheid toe. Fris staat volgens hem ook voor ‘goed eten in een ontspannen sfeer’. ‘Ik houd van goede service, maar wel in een relaxte ambiance. Geen poespas. We dekken daarom niet in met linnen, wel met grote champagnekleurige linnen servetten, en er staat kristal glaswerk op tafel. Mooie donkere eikenhouten tafels’, stelt Lex Gasseling.

De restaurateur ambieert een eerlijke keuken met herkenbare gerechten van hoge kwaliteit; hij werkt uitsluitend met topleveranciers. Chef-kok Michael van Rixel komt van restaurant Chapeau! in Bloemendaal. Op verzoek stelt hij vegetarische menu’s samen, en voor kleine gourmands een ‘fris kindermenu’. ‘Geen frikandel met appelmoes, maar een stukje ossenhaas of vis, en heel goede frieten.’

Twijnderslaan 7. Tel. (023) 531 07 17. www.restaurantfris.nl. Capaciteit: 60 zitplaatsen; terras 30. Prijsindicatie: driegangenmenu €32,50; hoofdgerechten vanaf €18,50. Geopend: di t/m za vanaf 18.00 uur. Zo/ma gesloten, maar lunches en diners voor gezelschappen op reservering.

Reageer op dit artikel