artikel

Het beleven van trends centraal op Horecava 2007

Horeca

horecavaVolop nieuwe activiteiten maken Horecava 2007 inspirerend voor iedere vak-bezoeker uit de horeca of grootkeuken. Zo ondergaat de toonaangevende horeca in het nieuwe LAB en Strandleven de laatste bartrends. Nieuw is ook het Pattiserie Podium waarmee desserts meer aandacht gaan krijgen op de beursvloer. Even-eens een primeur is het Nationaal Kampioenschap Horeca waarmee de horeca, van leerling tot topprofessional, één nationaal podium voor topwedstrijden krijgt. Hoteliers, de foodservice en de zorginstellingen hebben ook een eigen bijeenkomst. Gastvrijheid voor bezoekers staat deze Horecava hoog in het vaandel met een nieuw bewegwijzeringssysteem, toegangsregeling en beurs TV. Horecava 2007 vindt plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2007.

Meedoen in LAB en Strandleven
Met je voeten in het zand kennis maken met het nieuwe strandseizoen. Op Strandleven laten exposanten de bezoekers zelf de zomer van 2007 ondergaan. Zo kun je bijvoorbeeld in een strandbar je eigen longdrinks maken of het nieuwste trendy drankje proeven of even bijpraten op het nieuwste strandbed. Dit doen en laten doen is ook het motto van het LAB: Lifestyle & Bars, de nieuwe belevenis voor de barsector. Een labyrint van stoffen cocons verberg ‘laboratoria’ waar exposanten bezoekers hun merk proefondervindelijk laten beleven. Leer bijzondere cocktails maken of voel je even barista. Spectaculair is de dagelijkse show ‘Moleculaire Mixologie’ met Stefan van Sprang (Restaurant Ron Blaauw). Partners van LAB en Strandleven zijn Barlife en Gielissen Interiors en Exhibitions.

Vele paviljoens voor restaurant en café
Patisserie Podium
Een nieuw fenomeen in de horeca zijn de dessertrestaurants. Bovendien maakt de zoete afsluiting van het diner een opmars. Daarom krijgt patisserie een eigen plek op de Horecava. Op het Patisserie Podium geeft het Nederlands Patisserie Team demonstraties over de mogelijkheden van dessert. Zo gaat Ronald van Haarlem, Wereldkampioen Patisserie 2006, bezoekers verrassen met zijn creaties.

Food & Trend Plein
Sfeer & Belevenis is het thema van fraai ingerichte horecasettings van het Food & Trend Plein. Alle facetten, zoals meubels, verlichting, keukenapparatuur, barbouw en inrichting, komen via Horecawerf aan bod. Bovendien koken chef-koks, aangesloten bij de Stichting Vriendelijke Keukens (SVK), met het biologische aanbod van Kweker, foodcenter voor horeca & retail. SVK maakt zich sterk voor het gebruik door horeca en cateraars van regionale, liefst biologisch duurzaam, geteelde producten. En juist in het koken met deze biologische producten én bij het proeven van de resultaten daarvan draait het, naast smaak, om “Sfeer & Belevenis”.

Proeven met Proost!
Bij ‘Proeven met Proost!’ zijn vele brouwers met speciaalbieren uit diverse landen te ontdekken. Het vakblad Proost! wil bezoekers zo kennis laten maken met onbekende bieren.

Startersplein
Tot slot wordt startende horecaondernemers in samenwerking met Koninklijk Horeca Nederland en het vakblad Horeca Entree de helpende hand geboden. Op het nieuwe Startersplein kunnen ze uitgebreid advies krijgen over financieel en personeelsbeleid, vestiging, marketing en trainingen.

Het eerste Nationaal Kampioenschap Horeca
De komende Horecava biedt de horeca een compleet wedstrijdpodium voor de finales van topwedstrijden in de branche. Dat is mogelijk door de samenwerking tussen Horecava, het Gastvrijheids-, Koksgilde en Horeca Branche Instituut. Voor iedere kok en gastvrijheidsmedewerker zijn er wedstrijden te bekijken. Zo vinden donderdag de finales voor leerlingen plaats. Kroon op de wedstrijden is de Gouden Koksmuts en de Gouden Gastvrijheid Award op woensdag. Bezoekers kunnen meeleven en meeleren in de wedstrijdkeuken en het wedstrijdrestaurant.

De snacksector houdt haar eigen wedstrijden met natuurlijk het bekende Lekkerste Broodje, maar inmiddels ook het Lekkerste Menu en de Lekkerste Maaltijdsalade.

Toppers in HorecavArena
Het HorecavArena is dit jaar het podium voor de sterren uit de horeca. Natuurlijk is er een prominente rol weggelegd voor de winnaars van het Nationaal Kampioenschap Horeca met interviews, ontmoetingen en huldigingen. In de finales van de Misset Horeca Kennistest strijden horecacoryfeeën, ondernemers en werknemers, docenten en leerlingen voor de eer en het geld. Wie heeft de meest parate horecakennis? De kunst van een goed getapt biertje is af te kijken bij de tapwedstrijden van het Centraal Brouwerij Kantoor. Gekookt wordt er ook. Het Koksgilde opent het wildseizoen met een bijzondere kookdemonstratie.

Pittige debatten voor hoteliers, managers foodservice en zorgmanagers
Voor drie bezoekersgroepen creëert de Horecava een eigen bezoek dag met een inhoudelijk programma. Zo vindt op dinsdag het hoteldebat plaats. In een verrassende omgeving staat de oproep ‘Gastologie: gastbeleving als strategie’ centraal. Weten hoteliers eigenlijk wel wat de gast echt wil?

Voor het eerst biedt Horecava beleidsmakers in de foodservice een inhoudelijk programma met het congres van Foodservice Instituut Nederland. Met de presentatie van de Foodmonitor 2007 krijgen spelers in de foodservice inzicht in de huidige markt in buitenshuisconsumptie en de te verwachte ontwikkelingen in de komende 10 jaar.

Donderdag betekent vuurwerk voor de instellingenwereld. Dan wordt de 1e sterrengids voor de zorgwereld gepresenteerd in combinatie met een Top 100 van voedingsdiensten. De initiatiefnemers streven er naar de kwaliteit van leven van ouderen, zieken en gehandicapten door goede gastvrijheidzorg te verbeteren. Daarom willen zij meer transparantie in de markt van zorgaanbieders op het gebied van gastvrijheid zorg (eten, drinken, slapen, ambiance, gastvrijheid).

Nieuwe producten in het zonnetje
Naast alle trendinformatie is er natuurlijk volop aandacht voor nieuwe producten. De Horecava is bij uitstek het platform waar exposanten hun primeurs in de schijnwerpers zetten. Hoogtepunt daarbij is de uitreiking van de Horecava Innovation Award.

Deze prijs wordt voor de 7e keer uitgereikt aan de beste innovatie in de branche. Alle genomineerden inzendingen zijn te zien in een speciale expositie. Kleine startende bedrijven met vernieuwende producten hebben bovendien een eigen paviljoen gekregen: getiteld New Business.

Wine Professional
Voor de tophoreca is er natuurlijk ook Wine Professional. Dit gelijktijdig gehouden evenement, naast de Horecava, richt zich op exclusieve wijnen en gastronomie en kent een uitgebreid proefprogramma. Wine Professional vindt plaats tijdens de eerste drie dagen van de Horecava: van 8 tot en met 10 januari 2007.

Extra service voor bezoekers
Het zoeken naar de juiste hal is voortaan voorbij. Zo’n 400 plasmaschermen wijzen de Horecava-bezoeker de weg. Ze geven het laatste Horecava-nieuws, attenderen op leuke tips in het dagprogramma en wijzen de snelste weg naar iedere presentatie. Natuurlijk kunnen bezoekers zich voorbereiden via internet, maar dat kan nu ook via beursTV. Vlak voor en tijdens de beurs draait op RTL het nieuwe programma Beurs Life met impressies van de beurs. De Horecava biedt exposanten de mogelijkheid om hun relaties extra gastvrij te ontvangen met het VIP-arrangement.

Korting bij voorregistratie
Alleen vakbezoekers krijgen toegang tot de Horecava. Voorregistratie via internet is daarbij noodzakelijk. Wie een uitnodiging van de Horecava of van een exposant ontvangt, kan met een persoonlijke code zijn toegangsbadge aanvragen. Omdat de badge dan vooraf per e-mail wordt toegestuurd, kan de bezoeker rechtstreeks de beursvloer op. Wie vóór zaterdag 9 december geen uitnodigingskaart heeft ontvangen, kan op www.horecava.nl een toegangsbadge bestellen. In deze voorverkoop, tot 3 januari, kost een entreekaart € 35,-. Voorregistratie levert dus korting op en voorkomt wachttijden bij de entree. Aan de kassa kosten kaarten € 45,- op vertoon van een inschrijving Kamer van Koophandel.

Horecava 2007 is van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur in Amsterdam RAI.Het toegangsbeleid van Wine Professional, geopend van maandag 8 tot en met woensdag 10 januari, is te vinden op www.wineprofessional.nl.Op de site van de Horecava is uitgebreide informatie te vinden over deelnemers, productintroducties, evenementen en dagprogramma van Horecava 2007.

Reageer op dit artikel