artikel

Horecaloopbaan centraal tijdens Horeca.nl manifestatie

Horeca

Loopbaanplanning: dat is het ingrediënt voor de Horeca.nl Manifestatie, dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur in Hal 7 op Horecava 2007. De Horeca.nl Manifestatie maakt al jaren vast onderdeel uit van de Horecava. Ook dit jaar is er een groot aanbod van aantrekkelijke activiteiten en producten, voor horecaondernemers én horecamedewerkers, voor docenten én studenten en leerlingen.

Horecaloopbaan
De Horeca.nl Manifestatie 2007 staat in het teken van de persoonlijke ontwikkeling. Iedereen die zijn eigen carrière vorm wil geven, krijgt hiervoor een kans op het Horeca.nl trefpunt. De vele activiteiten geven handvaten voor het vormgeven van je eigen horecaloopbaan. Een digitale carrièrecoach, een goed gesprek over je loopbaan, een zenuwslopend spel met kansen en een verfrissende carrièrecocktail zijn slechts enkele activiteiten op de stand. De bezoeker ziet en hoort alles over zijn eigen ontwikkelingsmogelijkheden en treft uiteraard dé landelijke digitale horeca-vacaturebank www.horeca.nl.

Nationale Kampioenschappen
Op donderdag 11 januari vinden de spannende finales en de prijsuitreiking plaats van het Nationaal Kampioenschap Horeca voor de categorie leerlingen. Leerling-koks, gastheren/-vrouwen en kasteleins strijden om de nationale titel. De voorrondes van deze wedstrijden hebben dit najaar plaatsgehad op ROC’s door het hele land. De wedstrijden vinden plaats in een speciale wedstrijdkeuken, -restaurant en café.

Oosterse vechtkunst en horeca
Op donderdagochtend laten een specialist in Oosterse (zwaard)vechtkunst en een horecatopper zien wat vechtkunst en carrière met elkaar te maken hebben. Hoe zet je energie om in een glanzende toekomst?

Themadag voor scholieren “Klaar voor je start”
Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik bereiken als ik na school in de horeca ga werken? Dat zijn de vragen waarmee 1200 leerlingen uit het laatste jaar van het horecaberoepsonderwijs aan de slag gaan tijdens ‘Klaar voor je Start?’. Dit evenement, georganiseerd door het Horeca Branche Instituut i.s.m. Amsterdam RAI, helpt leerlingen om zich bewust te worden van hun eigen mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

De ochtend begint met een korte film en interviews met succesvolle horecatoppers. Zij gaan het gesprek aan met de leerlingen en laten zien dat je in de horeca veel kunt bereiken. Als je maar de wil hebt om ervoor te gaan! Na de ervaringen van de toppers gaan de leerlingen zelf aan de slag in de “Kampioenenjacht”. Alle aanwezige scholen bouwen hierbij hun eigen ‘carrièrepiramide’. Aan de hand van kaartjes en opdrachten geven de scholieren hun passie aan voor de horeca. Welke klassen kunnen die passie het beste overbrengen? Daarover beslist de jury, die bestaat uit vakmensen uit de horecabranche. Klaar voor je start eindigt met een spetterende prijsuitreiking in de HorecavArena.

Het Horeca Branche Instituut helpt jonge mensen bij hun keuze voor de horeca en stimuleert werknemers en ondernemers om zich te blijven ontwikkelen. Meer informatie via 0900-1402 (€ 0,15 p/m), of per e-mail: info@horeca.nl.