artikel

HorecavArena: Podium voor Horecatoppers

Horeca

horecavarenaHet theater HorecavArena zet vier dagen lang (8 tot en met 11 januari 2007) toppers uit de horecawereld in het zonnetje. Dat horeca een echt vak is, dat vraagt om expertise, deskundigheid, ervaring én talent wordt duidelijk op het podium. Zo vindt er iedere dag de Misset Kennisquiz plaats waar finalisten laten zien wie de meeste horecakennis in huis heeft. De sector Restaurants van Koninklijk Horeca Nederland stelt spraakmakende actualiteiten aan de orde. Toppers die kunnen tappen mogen hun hart ophalen bij de tapwedstrijden van het Centraal Brouwerij Kantoor. Bovendien vinden er elke dag de prijsuitreikingen van de verschillende categorieën voor het Nationaal Kampioenschap Horeca plaats.

Het programma (de tijden staan vermeld in het dagprogramma)
Ruig Wildspektakel met Koksgilde
Dinsdag 9 januari
Dit nieuwe kookspektakel van het Koksgilde in samenwerking met Ruig Wild & Gevogelte laat bezoekers kennis maken met bijzonder exotisch wild. Centraal staat de mooie vaktechnieken voor het werken met wild. De bekende meesterkok in wildspecialiteiten Theus de Kok van restaurant De Echoput maakt verrassende wildamuses. Het publiek zal uiteraard kunnen smullen van de gerechtjes, die geserveerd worden door leden van het Gastvrijheidsgilde met hulp van medewerkers van Mise en Place en leerlingen van het ROC van Amsterdam Gooi- en Vechtstreek in Hilversum.

Het Ruig Wildspektakel is het vervolg op het Tonijnfestijn van vorig jaar, waarbij een tonijn van 350 kilo werd gefileerd door vishandel Jan van As en vervolgens bereid door topkoks van Hotel Okura.

Biertapwedstrijden CBK: Tikkers en toppers tappen
Woensdag 10 januari
Voor de tweede maal houdt het Centraal Brouwerij Kantoor in samenwerking met de Horecava tapwedstrijden op de HorecavArena. Het evenement bestaat uit twee delen: het nationale tapkampioenschap voor journalisten (de ‘tikkers’) en een demonstratiewedstrijd met horecatoppers.

Journalisten van vakbladen en publieksmedia worden uitgenodigd om aan de wedstrijd deel te nemen. Titelverdediger is Sander van Werkhoven van Misset Horeca. Ook krijgen toppers uit de horeca de gelegenheid hun tapkunsten te laten zien. De organisatie hoopt bekende namen uit de culinaire wereld en de gastvrijheidssector achter de tap te krijgen. De jury bestaat uit winnaars van de officiële biertapwedstrijden van het CBK en staat onder leiding van CBK-directeur Jack Verhoek. Tijdens de korte pauzes bereidt een kok op het podium ‘gezonde happen’ die uitstekend smaken bij een goed glas bier.

Misset Horeca Kennisquiz
Dagelijks (8 tot en met 11 januari)
Wie heeft de meest parate horecakennis. Dat is de inzet van de Misset Horeca Kennisquiz. Voor de winnaars zijn er prachtige geldprijzen. Iedere dag strijdt een andere categorie deelnemers om de dagprijs van € 1000,-. Dinsdag komen de ondernemers aan bod, woensdag de horecamedewerkers en donderdag horecastudenten en -docenten. De maandag is gereserveerd voor bekende horecaprominenten. Studenten en docenten strijden samen voor de bokaal van Slimste School 2007. Ondernemers en medewerkers strijden voor de eretitel Slimste Horecabedrijf 2007.

In de HorecavArena staan alleen de finalisten; al vanaf medio oktober 2006 wordt er via internet gestreden om felbegeerde finaleplaatsen. Deelnemers moeten 17 vragen zo snel mogelijk goed beantwoorden. Vaker meedoen is toegestaan. De vragen komen uit een database van 3.600 verschillende vragen, dus de kans dat je dezelfde vragen krijgt, is minimaal. Deelnemen kan nog tot 15 december op www.missethorecakennistest.nl. De Kennisquiz is een initiatief van Misset Horeca en Horeca Branche Instituut ter ondersteuning van de kennisontwikkeling in de horecabranche.

Verkiezing Leerbedrijf van het Jaar Horeca
Donderdag 11 januari
Sociale partners, brancheorganisaties en het LOB HTV zetten de beste leerbedrijven in de spotlights met de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2007. Het doel van de verkiezing is de waarde te benadrukken die leerbedrijven hebben voor de horecasector. De feestelijke uitreiking zal mede worden gepresenteerd door Gregor Bak, o.a. bekend van de populaire NCRV televisieprogramma’s Schoolstrijd, Zo Vader Zo Zoon, BovenGemiddeld en De Zingende Zaak. Met zijn programma bewijst hij op ludieke wijze dat muziek en zaken doen veel raakvlakken hebben.

Meer informatie over de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2007 Horeca is te vinden www.lobhtv.nl.

Reageer op dit artikel