artikel

Kastanjepuree

Horeca

Ingrediënten:

  • 2 kg ongepelde tamme kastanjes
  • 675 gr bruine basterdsuiker
  • 1/4 liter kastanjehoning
  • 1 doorgesneden vanillestokje merg eruit geschrapt
  • 1/8 liter water

Bereidingswijze: Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kerf een kruis in de platte kant van de kastanjes en rooster ze 50 minuten op een bakplaat in de oven tot de schil bij de inkerving omkrult en het vruchtvlees zacht aanvoelt. Laat ze wat afkoelen, pel ze, verwijder de bruine velletjes en pureer ze in de keukenmachine.

Meng de basterdsuiker in een pan met dikke bodem met het water, breng het langzaam, op zacht vuur, aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.

Voeg de honing, het vanillestokje en het merg toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook. Verwijder het vanillestokje en voeg, onder goed roeren, de kastanjepuree toe. Zorg dat alles goed is gemengd.

Schep het kastanjemengsel in schone, met heet water omgespoelde potten en sluit deze af. Leg een opgevouwen theedoek op de bodem van een pan, zet de potten erop, vul de pan tot aan de rand van de potten met warm water en steriliseer de puree 10 minuten. Laat ze volledig afkoelen, controleer de sluiting en bewaar de potjes liefst op een donkere koele plaats.

Reageer op dit artikel