artikel

Mousse van rode grapefruit en vanille met rode grapefruitgelei

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de mousse:

  • 1 vanillestokje
  • 1/8 liter slagroom
  • 2 eieren
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • ½ dl rode grapefruitsap

Voor de gelei:

  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 dl rode grapefruitsap
  • 3 eetlepels kristalsuiker

Bereidingswijze:
Mousse van rode grapefruit en vanille met rode grapefruitgeleiVoor de mousse:
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de vanillebolletjes eruit. Meng de vanillebolletjes met de slagroom. Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Splits de eieren en klop de eidooiers tot het mengsel lichter van kleur wordt. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn (ca. 3 minuten). Verhit het sap en haal de pan van het vuur. Los er de geweekte, uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Klop de eiwitten stijf.

Roer de in het sap opgeloste gelatine door de eidooiermassa en spatel er snel de slagroom en als laatste de eiwitten door. Zet 6 smalle hoge glaasjes een beetje schuin in een eierdoos en vul ze voor 2/3 met de mousse. Laat ze in de eierdoos minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

De gelei:
Week de gelatine, als de mousse al een uurtje in de koelkast staat (of later), in ruim koud water een paar minuten tot ze zacht zijn. Breng het grapefruitsap met de suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en haal de pan van het vuur. Los er vervolgens de geweekte, uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Laat de gelei koud worden en een beetje geleren. Giet de gelei dan op de mousse in de glaasjes en laat de gelei in de koelkast opstijven (ca. 2 uur).

Tip:
Serveer de mousse als onderdeel van een grand dessert dat uit 3 verschillende gerechten bestaat. Maak dan voor 6 personen een half recept.
R

Reageer op dit artikel