artikel

Nieuwe Innovation Award spiegel van Horecava

Horeca

horeca innovation awardDe jury van de Horecava Innovation Award heeft een 16e nominatie aan de lijst van kanshebbers toegevoegd. Door vertragingen bij de post kon de jury een aantal inzendingen pas in tweede instantie beoordelen. Daarbij concludeerde de jury dat de clubtable/liquorconsole ‘Shots’ van het bedrijf NU in Tilburg een nominatie waardig is. Daarmee kan deze innovatie worden toegevoegd aan de 15 al bekend gemaakte nominaties. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Horecava (8 tot en met 11 januari 2007 in Amsterdam RAI). In totaal telde de zevende editie van de innovatiewedstrijd voor horeca- en cateringleveranciers 125 inzendingen.

Shots is een design clubtable en drankenconsole, met plaats voor tien flessen drank (wijn, gedistilleerd). Kan als tafel op de grond staan, maar ook tegen de wand worden geplaatst. Flessen blijven in de houder staan en isolerend materiaal houdt ze op de juiste temperatuur. Van hard kunststof, afgewerkt met krasbestendige lak. Het product is sinds najaar 2006 op de markt. De jury oordeelde als volgt: ‘Een opvallend, innovatief design van een Nederlandse ontwerper. Mooi, multifunctioneel en speels. Een verrijking voor het interieur van bijvoorbeeld restaurant, hotelbar, cocktailbar, hip café of strandpaviljoen. Bovendien praktisch in gebruik en goed schoon te houden.’ Shots kreeg de nominatie in de categorie Interior & Design.

In totaal zijn er vier categorieën met de volgende nominaties:
Categorie Food & Beverage

 • Bionade – biologische frisdrank, Bionade Benelux
 • Chiapas – luxe hapjes met paté en chocolade, Delicious Food Products, Twello
 • Bloomingteas – theebeleving, Jasili Bloomingteas, Amsterdam
 • Café Smooth – koude koffiedrank, Douwe Egberts, Utrecht

Categorie Interior & Design

 • Heavy Water – design wodkafles, A Brand New Day, Breda
 • Design toiletpapier, EW Cleaning Trade, Zutphen
 • Appetize sets – design amuse presentatie, Bender, Delft
 • Shots – clubtable / liquorconsole, NU, Tilburg

Categorie Equipment

 • Frying Insert Basket – kostenbesparend frituurmandje, Bijvanck, Enschede
 • Pabis – servies-afrekensysteem, Pabst en Pabst, Arnhem
 • Airblade – handendroger, Dyson, Amsterdam
 • Crisp-box – voedselbewaarsysteem, M.A.F. Naarden

Categorie Services

 • Xs2Jobs, banenplatform hotels & restaurants, Xs2Jobs, Amsterdam
 • Horeca City – horeca trendplein, Heineken Brouwerijen, Zoeterwoude
 • smartHOTEL.nl, internetdienst voor hotels, WinRES Hospitality, Reeuwijk
 • eMenu tafel, digitale bestel- en infoservice, Meta_ID, Nijmegen

Voor deze zevende editie konden fabrikanten en leveranciers innovaties aanmelden die na 1 januari 2006 op de Nederlandse horeca- en cateringmarkt zijn verschenen. De wedstrijd stond open voor iedereen, dus niet alleen Horecava-deelnemers.

Reageer op dit artikel