artikel

NK Horeca: één podium voor wedstrijden van leerling tot meester

Horeca

nk horecaHoreca Branche Instituut, Koksgilde en Gastvrijheidsgilde zetten tijdens de Horecava 2007 samen met Amsterdam RAI één nationaal podium voor topwedstrijden in de horeca neer. Het evenement krijgt de nieuwe naam ‘Het Nationaal Kampioenschap Horeca’. Koks, kasteleins, gastheren en gastvrouwen vinden hier hun eigen competitie: van leerling tot meester; er is nu één podium voor alle finales.

Het Nationaal Kampioenschap Horeca richt zich zowel op koken als gastheerschap.Op het gebied van koken zijn er wedstrijden voor leerlingen, jonge koks en ervaren chef-koks. Topcuisiniers strijden om de befaamde Gouden Koksmuts. Thema dit jaar is ‘wild en gevogelte’. De wedstrijden voor de leerlingen zijn voorafgegaan door halve finales op de ROC’s. In tegenstelling tot voorgaande jaren vinden er dus alleen finales plaats op de Horecava.

Bij de gastvrijheidswedstrijden staat gastvrijheidsverlening centraal. Hoe ga je om met gasten, reageer je op moeilijke situaties. Het zijn dus zeker geen serveerwedstrijden. Ook binnen de gastvrijheidswedstrijden zijn er verschillende klassen: leerling-gastheren/-gastvrouwen, leerling-kasteleins, gastheren/gastvrouwen, kasteleins en receptionistenkunnen meedingen. Voor de toppers binnen de gastvrijheidssector is er de wedstrijd om de Gouden Gastvrijheid Award.

Om de wedstrijden zo realistisch mogelijk te maken, zijn er op de beursvloer een wedstrijdkeuken en wedstrijdrestaurant nagebouwd. Bovendien staat het beurstheater HorecavArena volop in het teken van het Nationaal Kampioenschap Horeca met interviews, prijsuitreikingen en spektakel.

Per wedstrijd kunnen slechts een beperkt aantal deelnemers meedoen. Mocht begin december blijken dat er teveel aanmeldingen zijn, dan vinden er in deze maand voorrondes plaats. Bijzonder is dat koks (m.u.v. de leerlingen) voorafgaand aan de wedstrijd kunnen trainen onder deskundige begeleiding. De winnaars van het Nationaal Kampioenschap ontvangen naast geldprijzen ook fraaie cadeaus.

Het complete wedstrijdprogramma is hier te vinden…

Reageer op dit artikel