artikel

Oesters ‘creuses’ met watermeloen en spinazie

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 20 creuses-oesters
 • 1,5 dl oestervocht
 • 1,5 blad bladgelatine
 • watermeloen
 • 170 g suiker
 • 1 l water
 • geschilde komkommer
 • 1 g zout
 • 7 g suiker
 • 0,5 dl witte wijnazijn
 • 400 g spinazie
 • ijswater
 • 0,5 dl room

Garnering

 • 1 pain marraine
 • 0,5 dl olie
 • 8 takjes kervel
 • 8 shiso purper
 • 8 sprietjes bieslook
 • 8 blaadjes molsla
 • 30 blaadjes (mooie) notensla
 • vinaigrette

Bereidingswijze:
oesters met watermeloenSteek de oesters open en vang het vocht op. Pocheer de oesters licht in een deel van het vocht. Los de gelatine op in de rest van het vocht en geleer de afgekoelde oesters ermee af.Los voor de watermeloen de suiker op in het water, leg de watermeloen erin en laat minimaal 12 uur staan. Snijd de watermeloen in lamellen en wikkel deze om de oesters.

Bestrooi de komkommer met zout, zet 2 uur weg, doe suiker en azijn erbij en laat voor gebruik enkele uren staan. Snijd de komkommer in kleine brunoise.Blancheer de spinazie kort en laat deze ‘schrikken’ in ijswater. Breng de room tegen de kook aan. Blender de room en spinazie, en zeef. Roer de komkommer erdoor en voeg zout naar smaak toe.

Snijd de pain marraine op een snijmachine (stand 1) en steek rondjes uit. Besprenkel de rondjes met olie en bak deze af tussen twee bakmatjes in een oven van 170ºC.Doe de kruiden en sla bij elkaar, maak ze aan met vinaigrette, en dresseer ze op borden.

Reageer op dit artikel