artikel

Presentatie sterrengids gastvrijheidszorg

Horeca

Donderdag 11 januari 2007 vindt tijdens de Horecava de presentatie plaats van de eerste Sterrengids ‘Gastvrijheidszorg in Zorginstellingen’. De gids toont het resultaat van het project Gastvrijheidszorg met Sterren en wordt uitgereikt aan een prominent lid van het kabinet of Tweede Kamer. Daarnaast vindt de bekendmaking plaats van de Top 10 Zorginstellingen met de beste gastvrijheidszorg bestaande uit een beoordeling van eten, drinken, ambiance, faciliteiten en gastvrijheid. Op nummer 1 staat de winnaar van de Food is Care Award.

Nationaal Congres Gastvrijheidszorg
Voorafgaand aan de sterrenparade vindt het Nationale Congres Gastvrijheidszorg plaats. Dat staat dit jaar in het teken van twee onderwerpen: De visie op gastvrijheid in de nabije toekomst en de vertaling daarvan naar de dagelijkse gang van zaken. De presentatie van het congres is in handen van Stan Mertens (Groene Hart Ziekenhuis in Gouda) en Ton van de Goor (Advance Foodservice).

Project Gastvrijheidszorg met Sterren
Gastvrijheidszorg met Sterren en de sterrengids zijn een vervolg op de Top 100 Voedingsdiensten. Initiatiefnemers zijn de Landelijke Organisatie Cliëntenraden (LOC), Koksgilde en Standex, de uitgever van o.a. GrootConsument en Ziekenhuis & Instelling. Zo’n 70 zorginstellingen hebben zich in het voorjaar aangemeld om mee te doen aan het project. Na het invullen van een uitgebreide vragenlijst door zowel het management als de cliënten- of patiëntenraad, zijn de deelnemers bezocht door twee inspecteurs in de vorm van een audit. Van deze audit wordt een rapport opgemaakt, dat later ter inzage is aan de zorginstelling. Op basis van de rapportages buigt een deskundige, onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Peter Vermijs zich over de toekenning van het aantal sterren en bepaalt de Top 10 en de nummer 1. Deze wint de Food is Care Award als dé zorginstelling met de beste gastvrijheidszorg.

Programma
Nationaal Congres Gastvrijheidszorg
10.00 – 10.15 uur: Ontvangst voor congres
10.15 – 11.30 uur: Nationaal Congres Gastvrijheidszorg

Presentatie Sterrengids
11.15 – 11.45 uur: Ontvangst voor presentatie sterrengids
11.45 – 13.00 uur: Presentatie Top 10 Zorginstellingen met de beste gastvrijheidszorg
Bekendmaking winnaar Food is Care Award
Presentatie van de eerste Sterrengids Gastvrijheidszorg in Zorginstellingen.

Reageer op dit artikel