artikel

Charlotte met peer

Horeca

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 pak lange vingers (15-20 stuks)
  • 2 blikjes peren (à 230 g uitlekgewicht)
  • 5 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 (gepasteuriseerde) eiwitten
  • 2 el Cointreau
  • zout

Bereidingswijze:
Charlotte met peerWeek de gelatine 10 minuten in koud water. Giet de peren af en vang 3 el sap op. Pureer met de staafmixer de helft van de peren samen met de Cointreau. Snij de andere helft van de peren in blokjes. Klop met de mixer de slagroom stijf met de basterdsuiker en vanillesuiker. Verhit de 3 el perensap in een pannetje. Los de uitgeknepen blaadjes gelatine (van het vuur af) op in het hete sap. Roer dit door de perenpuree. Roer de perenpuree en de perenblokjes door de slagroom. Klop in een schone kom de eiwitten met snufje zout stijf. Schep dit voorzichtig door het perenmengsel (niet kloppen!). Leg een rond stukje vetvrij papier op de bodem van een charlottevorm of bloempot. Zet de lange vingers (suikerkant naar buiten) tegen de rand van de vorm en vul op met perenvulling. Dek af en laat in de koelkast minimaal drie uur opstijven.

Reageer op dit artikel