artikel

Exotische chocoladetaart

Horeca

Ingrediënten voor zes à 8 porties:
Voor de saus:

 • 1 limoen
 • 250 ml slagroom
 • 20 g poedersuiker
 • 125 g mascarpone
 • enkele druppels rode tabasco

Voor de taart:

 • 200 g extra pure chocola
 • 200 g boter
 • 200 g suiker
 • 4 eieren
 • 50 g zelfrijzend bakmeel
 • snufje zout
 • 2 cm verse gemberwortel
 • wat extra boter en bloem (invetten)

Voor de garnering:

Bereidingswijze:
Exotische chocoladetaartBoen de limoen schoon onder de kraan. Rasp er met de fijnste rasp ongeveer 1 theelepel schil van, zo dun dat er alleen groen meekomt. Meng met de ongeklopte slagroom, suiker en mascarpone tot een gladde saus en maak die heel lichtjes pittig met enkele druppels Tabasco en misschien een drupje limoensap. Bewaar koel. Verwarm de oven voor op 180°C.

Breek de chocola in kleine stukjes en doe ze met de boter in een schaal. Laat au bain marie smelten tot een homogene dikke bruine saus. Klop intussen in een andere kom de eieren schuimig met suiker en zout. Schil de gember en rasp hem met een fijne rasp of hak hem ragfijn. Roer de vloeibare chocolade erdoor. Voeg het meel (door een zeef) toe en schep alles door elkaar. Vet een ronde springvorm (Ø 20-22 cm) in met wat boter, bestrooi licht met wat meel en giet het chocolademengsel erin.

Laat in 30-35 minuten gaar worden in de oven. De taart moet van buiten bros en knapperig zijn, van binnen nog smeuïg.

Serveren:
Laat de taart afkoelen, snij de randen los en verwijder voorzichtig de springvorm. Doe over op een serveerschaal. Knip een ster uit een vel papier. Leg de ster op de taart en bestrooi de taart door een theezeefje met poedersuiker. Geef de saus apart in een sauskom.

Reageer op dit artikel