artikel

Pavlova met rood fruit

Horeca

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 125 g witte basterdsuiker
  • 1 el maïzena
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • 500 g gemengd rood fruit uit de diepvries
  • 1 granaatappel
  • 4 eiwitten

Bereidingswijze:
pavlova met rood fruitVerwarm de oven voor op 180°C. Laat het rode fruit rustig ontdooien. Klop de eiwitten stijf met de basterdsuiker in een schone kom. Schep op het laatst de maïzena erdoor. Schep het mengsel over op een vel bakpapier op de bakplaat in de vorm van een ronde, iets afgeplatte taart. Schuif de bakplaat in de oven, zet de temperatuur lager (op 140°C) en laat de pavlova in 5 kwartier bakken tot de buitenkant bros krokant is maar de binnenkant nog zacht.

Zet de oven uit en laat de pavlova rustig afkoelen in de oven. Haal de pavlova uit de oven en hevel hem (zonder bakpapier) over op een grote platte schaal. Snij de granaatappel in vieren en haal voorzichtig de sappige besjes eruit, zonder de taaie witgele vliesjes. Meng de besjes door het ontdooide rode fruit.