artikel

Aardappel-spinazieschotel met kaas-notenkorstje

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 375 gram vastkokende aardappels
 • 500 gram verse spinazie
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 ui
 • peper
 • zout
 • nootmuskaat
 • ½ theelepel Italiaanse kruiden
 • 1 ei
 • 2 eetlepels melk
 • 100 gram jong belegen kaas
 • 50 gram plakken belegen kaas
 • 25 gram pijnboompitten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.Snijd de geschilde aardappelen in plakjes.Kook de aardappelplakjes in ruim kokend water met zout 3 minuten. Was de spinazie grondig in ruim koud water, verwijder harde, dikke stelen en laat de spinazie goed uitlekken.

Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een wok. Voeg de spinazie telkens in delen toe en bak dit 3 minuten al omscheppend op een hoog vuur. Pel de ui en hak deze fijn. Voeg fijngehakte ui, peper, zout, nootmuskaat en Italiaanse kruiden toe en bak dit 1 minuut mee. Neem de wok van de warmtebron en laat het enigszins afkoelen. Klop het ei los met de melk.

Schep de in blokjes gesneden jong belegen kaas en het eimengsel door de spinazie. Vet de ovenschaal in met de rest van de olijfolie. Leg de helft van de aardappelplakjes op de bodem. Schep het spinaziemengsel erop en vervolgens de rest van de aardappelplakjes. Dek het af met de plakken belegen kaas. Bestrooi het met de grof gehakte pijnboompitten. Zet het gerecht 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Reageer op dit artikel