artikel

Clafoutis van peer met fruitsalade en een vanillehangop

Horeca

Ingrediënten
siroop

 • 50 g rozijnen
 • 100 g suiker
 • 1 dl Beerenburg
 • 500 g peer, Conference
 • 500 g appels, Dijkman
 • 4 g walnoten
 • 4 g honing

vanillehangop

 • 5 dl volle yoghurt
 • 1 dl room
 • 0,5 vanillestokje
 • 25 g vanillesuiker

clafoutis

 • 250 g peren
 • 70 g amandelschaafsel
 • 250 g room
 • 125 g ei
 • 60 g eidooiers
 • 10 g bloem
 • 4 fruitkletskop
 • 8 krokante koekjes

Bereidingswijze:
clafoutis van peer met fruitsalade en vanillehangopWel voor de siroop de rozijnen in de suiker met de Beerenburg. Zeef de rozijnen uit de Beerenburg. Kook zachtjes tot siroop.Schil de appels en peren. Snijd brunoise. Verkruimel de walnoten. Meng deze door het fruit. Voeg honing toe.

Maak voor de hangop een passeerdoek nat. Drapeer deze in een zeef boven een lekbak.Giet hierin de yoghurt. Laat een nacht uitlekken. Schraap het vanillemerg uit het stokje. Doe de helft van de room in de pan. Kook de vanille hierin op. Laat afkoelen. Sla de rest van de room met de vanillesuiker lobbig op. Spatel de room en de afgekoelde vanille-essence door de uitgelekte yoghurt.

Schil voor de clafoutis de peren. Snijd brunoise. Cutter amandelschaafsel tot poeder. Meng room, ei, eidooier en bloem door de amandelpoeder. Giet het mengsel over de peren. Bak de clafoutis 30 minuten op 180 graden.

Maak op zoals op de foto. Garneer met kletskop en koekjes.