artikel

Gestoomde provençaalse spinazie

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • ca. 700 g spinazie
  • (zee)zout
  • 60 g pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ca. 1 eetlepel sinaasappelbloesemwater (of Cointreau)
  • versgemalen peper

Bereidingswijze:
Hak de gewassen, uitgelekte spinazie fijn en meng er ca. ½ theelepel zout door. Laat de spinazie in een vergiet verder uitlekken, wring de spinazie af en toe uit om het volume te laten slinken. Duw de spinazie aan in een stoommand, breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de spinazie in ca. 6 minuten gaar. Schep af en toe om.

Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Meng pijnboompitten, olie en sinaasappelbloesemwater door de gare spinazie en maal er peper over. Serveer meteen. Lekker met rijst of couscous en gegrilde kip.

Reageer op dit artikel