artikel

Italiaanse salade met gegrilde zoete ui en spinazie

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 zoete uien
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 2 eetlepels olijfolie (+ olie voor bestrijken)
  • 4 zongedroogde tomaten
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honingzout
  • peper
  • 100 gram gewassen spinazie

Bereidingswijze:
italiaanse saladePel de zoete uien en snij iedere ui in 8 partjes (laat hierbij de aanzet heel). Borstel de champignons schoon. Verhit een grillpan (of een koekenpan). Bestrijk de pan met wat olie en grill de ui met de hele champignons op een matig vuur in ca. 10 minuten gaar en rondom mooi bruin. Keer hierbij de groenten regelmatig om.

Snij intussen de zongedroogde tomaten in reepjes. Klop een dressing van de 2 eetlepels olijfolie, citroensap en honing en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spinazie met zongedroogde tomaat over 2 borden. Sprenkel er de dressing over. Schep de gegrilde ui met champignons nog warm over de salade en serveer direct.

Reageer op dit artikel