artikel

Koolsoep met kaas

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 500 gram savooienkool of spitskool
 • 1 grote ui
 • 4 aardappels
 • 25 gram boter
 • 7 dl groentebouillon
 • 1 theelepel kerriepoeder
 • versgemalen peper
 • zout
 • 0,5 l melk
 • 1 eetlepel gehakte basilicum
 • 150 gram gerapste Leidse of belegen kaas
 • 1 eetlepel gehakte peterselie

Voorbereiding:
koolsoep met kaasSnijd de savooienkool in smalle reepjes. Snipper de gepelde ui. Schil de aardappels en schil ze in blokjes. Smelt de boter en voeg de kool en de ui toe. Laat onder goed roeren de groenten iets slinken. Voeg de aardappels toe. Schenk de helft van de bouillon over de kool en de aardappels. Doe het deksel op de pan en laat alles op een lage stand in ca. 15 minuten gaar worden.

Bereidingswijze:
Voeg de kerriepoeder, de rest van de bouillon, peper en zout naar smaak en de melk bij de gestoofde kool en de aardappels. Roer alles goed door elkaar. Breng de soep aan de kook. Voeg basilicum en kaas toe. Strooi de peterselie over de koolsoep.

Reageer op dit artikel