artikel

Van chique voorafje tot maaltijdsalade

Horeca

De tijd dat een salade slechts een bijrol vervulde bij de hoofdschotel is voorbij. De salade is, chic gezegd, geëvolueerd en kent heden te dage allerlei verschillende gebruiksmomenten. Van chique voorafjes tot maaltijdsalades, en alles wat er tussen zit, maar ook tal van variaties en onverwachte combinaties.

Hieronder staan recepten voor alle mogelijke salades die zowel als voor-, hoofd- en bijgerecht geserveerd kunnen worden. Van een groene kruidensalade met avocado naar een mozzarellasalade met appel en basilicum (foto) tot een pastasalade met rucola-notenpesto. Uiteraard vergezellen we deze saladerecepten met een garnituur aan dressingrecepten.

Saladerecepten:

  • Rijstsalade met ananas, ham en noten
  • Provençaalse krieltjessalade
  • Oosterse tonijn-krabsalade
  • Spinaziesalade met gegratineerde geitenkaas
  • Pastasalade met rucola-notenpesto
  • Groene kruidensalade met avocado
  • Couscoussalade met avocado en tonijn
  • Sainaasappelsalade met venkele n gerookte kip
  • Aardappelsalade met rucola en parmaham
  • Reageer op dit artikel