artikel

Vlaamse spitskoolschotel

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 2 uien
 • 1 teentje knoflook
 • 1 winterwortel
 • 1 rode paprika
 • 100 gram boter
 • 70 gram tomatenpuree
 • 1 kilo spitskool
 • zout
 • 150 gram gerookte spekblokjes
 • 2 kruidnagels
 • 2 laurierblaadjes
 • 1 eetlepel gehakte tijm
 • 1 flesje bier
 • 500 gram saucijzen
 • peper

Voorbereiding:
recept spitskoolschotelPel de uien en snipper ze. Maak het teentje knoflook schoon. Schrap de wortel en snijd deze in dunne plakken. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Verhit de helft van de boter. Roerbak de groenten 5 minuten totdat ze lichtbruin zijn. Schep de tomatenpuree erdoor. Schaaf de witte kool en kook deze 5 minuten in water met zout. Giet de kool af en laat deze goed uitlekken.

Bereidingswijze:
Bak de spekblokjes in een koekenpan. Voeg de kool met de spekjes bij de gebakken groenten en schep goed door. Voeg de knoflook, de kruidnagels en de laurierblaadjes, de tijm en het bier toe en stoof 20 minuten.

Bak de saucijsjes in de rest van de boter bruin en bestrooi ze met peper en zout. Serveer ze op de koolschotel.

Reageer op dit artikel