artikel

Wildspektakel

Horeca

Na de megagrote tonijn die vorig jaar de prooi was van de koks in de HorecavArena is het dit jaar de beurt aan wild. Met speciale optocht van de ingang bij de Europahal naar de HorecavArena Amstelhal, zal op dinsdag 9 januari, het ‘Ruig Wildspektakel’ worden ingeluid. Hoe de organisatoren, het Koksgilde en de firma Ruig wild en gevogelte uit Oostzaan dit gaan aanpakken, is nog even geheim maar het zal niet aan de aandacht van de bezoekers ontsnappen, zo beloven ze op voorhand.

Naast exotisch wild zal ook Nederlands wild op de snijdtafel van de medewerkers van Ruig belanden. Momenteel probeert de firma Ruig om zoveel mogelijk hele beesten te bemachtigen om de demonstratie van het uitsnijden zo spectaculair mogelijk te maken.

Koks van het Koksgilde zullen onder leiding van SVH Meesterkok Theus de Kok (De Echoput, Hoog Soeren) gerechtjes bereiden voor het beurspubliek. Michaël Ruig van de firma Ruig ziet het evenement op de Horecava als een prima manier om de aandacht op wildproducten te vestigen. ‘Wild is in opkomst. Steeds meer restaurants willen met wild op hun kaart variëren.’

Reageer op dit artikel