artikel

Courgette gevuld met pilavrijst

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 2 courgette
 • 2 tomaten
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 200 gram zilvervliesrijst
 • 1 ui, gesnipperd
 • 200 gram rundergehakt
 • 1 theelepel kaneel
 • 50 gram rozijnen
 • versgemalen zwarte peper
 • 500 ml kippenbouillon
 • 50 gram pijnboompitten

Bereidingswijze:
Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Schrap met een lepel het vruchtvlees tot op 1 cm van de wand eruit. Snijd het vruchtvlees fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Verhit in een hapjespan 3 eetlepels olie. Bak rijst met ui in 2-3 zachtjes totdat alle korrels glanzen. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Schep het courgettevruchtvlees en de tomaat erdoor en bak het even mee. Strooi er kaneel en rozijnen over en voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm de bouillon en voeg 400 ml ervan aan het rijstmengsel toe. Kook het geheel in 20 minuten zachtjes gaar.

Rooster de pijnboompitten zodra de rijst gaar is en schep ze er vervolgens doorheen. Leg de courgettes in een schaal en vul ze op met het rijstmengsel. Schenk de rest van de bouillon op de bodem van de schaal. Druppel de rest van de olie over de courgettes.

Verwarm de oven voor op 200º C. Bak de gevulde courgettes in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer met komkommersalade en yoghurtdressing.

Reageer op dit artikel