artikel

Deens smörrebröd met roerei en garnalen

Horeca

Ingrediënten 2 sneetjes lichtbruin roggebrood 1 eetlepel boter 2 blaadjes kropsla 2 eieren 2 eetlepels melk of room 25 g geraspte belegen kaas zout, versgemalen peper 1 eetlepel verse basilicum in reepjes 25 g (Hollandse) garnalen 2 kerstomaatjes, gehalveerd Bereidingswijze:Besmeer de sneetjes roggebrood dun met boter en leg er een blaadje sla op. Druk dit […]

Ingrediënten

  • 2 sneetjes lichtbruin roggebrood
  • 1 eetlepel boter
  • 2 blaadjes kropsla
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk of room
  • 25 g geraspte belegen kaas
  • zout, versgemalen peper
  • 1 eetlepel verse basilicum in reepjes
  • 25 g (Hollandse) garnalen
  • 2 kerstomaatjes, gehalveerd

Bereidingswijze:
Besmeer de sneetjes roggebrood dun met boter en leg er een blaadje sla op. Druk dit iets plat. Klop in een kom de eieren los met de melk en kaas en zout en peper naar smaak. Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg het eimengsel toe. Laat het ei al roerende op zacht vuur stollen tot het glanst. Schep de helft van de basilicum en garnaaltjes erdoor. Schep het roerei, de garnalen en basilicum op de sneetjes roggebrood en verdeel de kerstomaatjes erover.

Reageer op dit artikel