artikel

Engelse kipsandwich

Horeca

Ingrediënten 4 grote sneden maïsvloerbrood ½ eetlepel olie 150 g kipfilet, in dunne plakjes ½ eetlepel tandoorikruiden 3 eetlepels Griekse yoghurt 2 eetlepels mayonaise 1 bosuitje, in dunne ringetjes ¼ rode paprika, in stukjes zout, versgemalen peper 4 blaadjes lollo verte Bereidingswijze:Verhit de olie in een wok en bak de plakjes kip met de tandoorikruiden […]

Ingrediënten

  • 4 grote sneden maïsvloerbrood
  • ½ eetlepel olie
  • 150 g kipfilet, in dunne plakjes
  • ½ eetlepel tandoorikruiden
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • ¼ rode paprika, in stukjes
  • zout, versgemalen peper
  • 4 blaadjes lollo verte

Bereidingswijze:
Engelse kipsandwichVerhit de olie in een wok en bak de plakjes kip met de tandoorikruiden al omscheppend in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm en schep er dan 2 eetlepels Griekse yoghurt en 1 eetlepel mayonaise door. Schep ook de uiringetjes en de paprika erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de rest van de yoghurt en mayonaise door elkaar en bestrijk de sneetjes brood ermee.

Leg op elk sneetje brood een blaadje sla. Schep de tandoori-kipsalade op 2 sneetjes en leg de andere sneetjes met de sla naar beneden erop. Leg elke sandwich op een bordje.

Reageer op dit artikel