artikel

Gebakken rijst met zoetzuur varkensvlees

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram basmatirijst
  • 5 eetlepels roerbakolie
  • 300 gram hamlappen, in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 ui, in dunne partjes
  • 227 gram ananasstukjes
  • Sweet & Sour woksaus
  • 2-3 eetlepels lichte sojasaus
  • 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 50 gram ham in dunne reepjes

Bereidingswijze:
Kook de rijst gaar en laat deze afkoelen. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie en bak de vleesblokjes al omscheppend in 3-4 minuten bruin. Voeg paprika en ui toe en laat alles nog 3-4 minuten roerbakken. Schep de ananasstukjes en de woksaus erdoor en laat het gerecht nog 4-5 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met sojasaus en peper.

Verhit intussen in een wok 3 eetlepels olie. Voeg de rijst in gedeelten toe en verwarm de rijst al omscheppend in 3-4 minuten. Schep er de bosuitjes en de ham door en laat het geheel even verwarmen. Breng op smaak met sojasaus.

Schep de rijst op de borden. Schep het varkensvlees met de saus erop. Serveer met een salade van Chinese kool.

Reageer op dit artikel