artikel

Gemarineerde aardbeien op rabarbercrème

Horeca

Ingrediënten:Ingrediënten gemarineerde aardbeien: 500 g. aardbeien de schil van 1 limoen 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels suiker 2 eetlepels sinaasappellikeur Ingrediënten rabarber crème: 500 gr. rabarber 125 g. aalbessengelei 3 eetlepels suiker geraspte schil van 1 citroen 1 eetlepel citroensap 5 eidooiers 2 eieren citroenmelisse Bereiding gemarineerde aardbeien:De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en de […]

Ingrediënten:
Ingrediënten gemarineerde aardbeien:

 • 500 g. aardbeien
 • de schil van 1 limoen
 • 2 eetlepels limoensap
 • 2 eetlepels suiker
 • 2 eetlepels sinaasappellikeur

Ingrediënten rabarber crème:

 • 500 gr. rabarber
 • 125 g. aalbessengelei
 • 3 eetlepels suiker
 • geraspte schil van 1 citroen
 • 1 eetlepel citroensap
 • 5 eidooiers
 • 2 eieren
 • citroenmelisse

Bereiding gemarineerde aardbeien:
De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en de vruchten halveren. De aardbeien met de schil van 1 limoen, de suiker, de sinaasappellikeur en het limoensap vermengen en 30 minuten afgedekt in de koelkast zetten.

Bereiding rabarber crème:
De rabarber schoonmaken, wassen, in stukjes sneden. De aalbessengelei al roerend verhitten. De stukjes rabarber met de suiker, de gerapte citroenschil en het citroensap toevoegen. Aan de kook brengen en met de deksel op de pan ongeveer 6 minuten laten stoven. De rabarber met het vocht pureren en een beetje laten afkoelen. Geleidelijk de eidooiers en de eieren er door roeren en “au bain marie“ kloppen tot er een rabarber crème ontstaat. De crème over de dessertborden verdelen, de aardbeien erop schikken en met de citroenmelisse garneren.

Reageer op dit artikel