artikel

Hartjes van verse kaas met rabarber

Horeca

=

Ingrediënten:

  • 1 handvol rozijnen
  • 1 klein glaasje frambozenalcohol (of kirsch)
  • 1 kg rabarber
  • 175 gr bruine suiker
  • 1 dl water
  • 300 gr verse kaas
  • 1 eetlepel dikke room

Bereidingswijze:
De rozijnen in de alcohol laten weken. De rabarber schillen en in stukjes snijden, in een pan doen met de suiker en het water, gaar laten koken. Laten uitlekken en het sap opvangen. De rozijnen ook laten uitlekken en het vocht bewaren.

De rabarber, de verse kaas en de room mengen en de rozijnen bijvoegen. Kleine vormpjes met gaatjes bekleden met dun gaas en de bereiding erover verdelen. In de koelkast zetten tot de volgende dag. Het rabarbersap laten inkoken tot het de consistentie van stroop heeft, het vocht van de rozijnen toevoegen, eveneens in de koelkast zetten. Net vóór het opdienen de kaasjes storten en overgieten met de rabarberstroop.

Reageer op dit artikel