artikel

Hollandse uitsmijter

Horeca

Ingrediënten 2 sneetjes meergranenbrood 1 theelepel mosterd ½ eetlepel bieslook, fijngeknipt 15 g zachte boter + 1 eetlepel 20 g veldsla 1 tomaat in plakjes 2 plakken achterham 2 eieren zout, versgemalen peper 2 eetlepels geraspte kaas Bereidingswijze:Roer de mosterd en de helft van het bieslook door de zachte boter en bestrijk de sneetjes brood […]

Ingrediënten

  • 2 sneetjes meergranenbrood
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • 15 g zachte boter + 1 eetlepel
  • 20 g veldsla
  • 1 tomaat in plakjes
  • 2 plakken achterham
  • 2 eieren
  • zout, versgemalen peper
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Bereidingswijze:
Roer de mosterd en de helft van het bieslook door de zachte boter en bestrijk de sneetjes brood ermee. Leg de sneetjes op een groot bord en verdeel de veldsla en tomaat erover.

Verhit de boter in een koekenpan en leg de plakken ham erin. Breek de eieren erboven, prik eventueel de dooiers door en bak de uitsmijter op matig hoog vuur in ca. 3-4 minuten gaar. Leg de uitsmijter op de sneetjes brood en strooi er zout en peper over. Strooi er dan de kaas en de rest van het bieslook over.

Reageer op dit artikel