artikel

Israëlisch pitabroodje met warm pekelvlees

Horeca

Ingrediënten 2 pitabroodjes 1 eetlepel olijfolie 1 ui, in ringen ½ rode paprika, in ringen 100 g dungesneden pekelvlees of plakjes gekookte runderworst 1 eetlepel kappertjes of fijngehakte augurk zout, versgemalen peper 2 eetlepels knoflooksaus 50 g waterkers Bereidingswijze:Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en paprika al omscheppend in ca. 5 […]

Ingrediënten

  • 2 pitabroodjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • ½ rode paprika, in ringen
  • 100 g dungesneden pekelvlees of plakjes
  • gekookte runderworst
  • 1 eetlepel kappertjes of fijngehakte augurk
  • zout, versgemalen peper
  • 2 eetlepels knoflooksaus
  • 50 g waterkers

Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en paprika al omscheppend in ca. 5 minuten zachtjes gaar. Snijd het vlees in reepjes en bak het heel zachtjes even mee. Schep de kappertjes erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Rooster de pitabroodjes en snijd ze open. Vul ze met een beetje knoflooksaus en de waterkers. Schep het vleesmengsel erin en schep er (eventueel) nog wat knoflooksaus over.

Reageer op dit artikel