artikel

Italiaanse asperges

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg asperges
  • 1 eetlepel bloem
  • ¼ l melk
  • zout
  • 2 eierdooiers
  • 1 glas witte droge wijn
  • 8 plakken gekookte ham
  • boter
  • vers gemalen parmezaanse kaas
  • nootmuskaat

Bereidingswijze:
Schil de asperges en snijd het onderste stukje eraf. Bind de asperges in verschillende bundeltjes samen (met een touwtje) en kook ze rechtop in ruim water met zout. haal ze van het vuur als ze nog niet helemaal gaar zijn.

Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt daartoe een klontje boter in een pannetje en voeg al roerende een eetlepel bloem toe. Blijf roeren totdat alle klontjes verdwenen zijn. Voeg dan – al roerend – de melk en zout toe. Laat het geheel onder voortdurend omroeren nog ongeveer 5 minuten koken.

Haal het pannetje van het vuur en voeg detwee eierdooiers, de parmezaanse kaas, de witte wijn en de nootmuskaat toe. Roer goed door elkaar en laat de saus op een laag vuur indikken.

Rol de bundeltjes asperges in een plakje ham. Leg de bundeltjes vervolgens in een ovenschaal en bedek ze voor de helft met de bechamelsaus (laat de kopjes en een stukje ham onbedekt). Bak de asperges ongeveer 10 minuten in de oven.

Bereidingswijze:
Schil de asperges en snijd het onderste stukje eraf. Bind de asperges in verschillende bundeltjes samen (met een touwtje) en kook ze rechtop in ruim water met zout. haal ze van het vuur als ze nog niet helemaal gaar zijn.

Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt daartoe een klontje boter in een pannetje en voeg al roerende een eetlepel bloem toe. Blijf roeren totdat alle klontjes verdwenen zijn. Voeg dan – al roerend – de melk en zout toe. Laat het geheel onder voortdurend omroeren nog ongeveer 5 minuten koken.

Haal het pannetje van het vuur en voeg detwee eierdooiers, de parmezaanse kaas, de witte wijn en de nootmuskaat toe. Roer goed door elkaar en laat de saus op een laag vuur indikken.

Rol de bundeltjes asperges in een plakje ham. Leg de bundeltjes vervolgens in een ovenschaal en bedek ze voor de helft met de bechamelsaus (laat de kopjes en een stukje ham onbedekt). Bak de asperges ongeveer 10 minuten in de oven.

Reageer op dit artikel