artikel

Kippensoep met pandanrijst

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen: 150 gram pandanrijst 1 stengel sereh 3 bosuitjes 150 gram oesterzwammen 2 struiken Sjanghai paksoi 500 ml kippenbouillon 1/2 eetlepel rode Thaise currypasta 2-3 eetlepels Thaise vissaus 1 kipfilet, in dunne plakjes 2 takjes basilicum Bereidingswijze:Kook de rijst gaar. Verwijder het buitenste blad van de sereh en snijd de harde uiteinden […]

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram pandanrijst
  • 1 stengel sereh
  • 3 bosuitjes
  • 150 gram oesterzwammen
  • 2 struiken Sjanghai paksoi
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1/2 eetlepel rode Thaise currypasta
  • 2-3 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 kipfilet, in dunne plakjes
  • 2 takjes basilicum

Bereidingswijze:
Kook de rijst gaar. Verwijder het buitenste blad van de sereh en snijd de harde uiteinden eraf. Snijd de sereh in stukjes van 3 cm. Scheur de grote oesterzwammen in repen. Snijd de paksoi in repen snijden en wassen.

Breng in een pan de bouillon met de currypasta, 2 eetlepels vissaus en sereh aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer er de bosuitjes, kip en oesterzwammen doorheen en laat de soep nog 5 minuten doorkoken. Voeg de paksoi toe en laat het 2-3 minuten zachtjes doorwarmen. Breng op smaak met de vissaus.

Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Maak in het midden van twee wijde soepkommen of diepe borden een bergje rijst. Schep de soep erbij en bestrooi deze met basilicum.