artikel

Maatjesharing met groene asperges

Horeca

Benodigdheden voor 2 porties

 • 300 g groene asperge
 • 2 lente-uien
 • 1 tl zonnebloemolie
 • zout, vers gemalen peper
 • 2 el citroensap, 50 g raketsla
 • 2 el witte wijnazijn
 • ½ tl honing, 1 tl mosterd
 • 160 g maatjesharing
 • Bereidingswijze
  De eindstukken van de asperge afsnijden. De asperge wassen en in stukken snijden. De lente-uien in stukjes snijden. Olie in en pan verwarmen en de asperge en de lente-uien erin 5 minuten bakken. De raketsla schoonmaken. Azijn, honing, mosterd, zout en peper vermengen. De maatjesharing in stukken snijden. Asperge, lente-uien, raketsla en maatjesharing op een bord verdelen en met de dressing serveren. Smaakt lekker met donker volkorenbrood.

  Bereidingswijze
  De eindstukken van de asperge afsnijden. De asperge wassen en in stukken snijden. De lente-uien in stukjes snijden. Olie in en pan verwarmen en de asperge en de lente-uien erin 5 minuten bakken. De raketsla schoonmaken. Azijn, honing, mosterd, zout en peper vermengen. De maatjesharing in stukken snijden. Asperge, lente-uien, raketsla en maatjesharing op een bord verdelen en met de dressing serveren. Smaakt lekker met donker volkorenbrood.

  Reageer op dit artikel