artikel

Raapstelensoep met gremolata

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 400 gram raapstelen
 • 2 eetlepels olie
 • 2 kleine uien
 • 1 teentje knoflook
 • 2 kruimige aardappels
 • 3 dl sinaasappelsap
 • 11/2 groentebouillontablet
 • 4-5 stelen bladpeterselie
 • evt. zout en peper

Voor de sinaasappelgremolata:

 • Schil van een 1/2 sinaasappel, zonder het wit
 • 1 teentje knoflook
 • 2 eetlepels bladpeterselie

Bereidingswijze:
Snij de worteltjes van de raapstelen, was de stelen in ruim water en laat ze uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes 2 minuten. Voeg de aardappels en raapstelen. Bak ze 5 minuten mee, tot de raapstelen zijn geslonken en voeg dan 5 dl water, het sinaasappelsap, de bouillontabletten en de peterselie toe.

Laat de soep 20 minuten op laag vuur koken tot de aardappels gaar zijn. Hak voor de gremolata de sinaasappelschil, knoflook en peterselie zo fijn als kristalsuiker en meng het door elkaar. Pureer de soep met een staafmixer. Breng evt. op smaak met zout en peper. Serveer de soep in voorverwarmde borden of kommen en schep er wat gremolata over.

Reageer op dit artikel