artikel

Raapstelenstamppot met heilbot en mosterdsaus

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 1 kg aardappels
 • zout, peper
 • 4 heilbotfilets
 • 3 eetlepels olie
 • 250 gram oesterzwammen
 • ! theelepel geraspte verse gember
 • 1 teentje knoflook, geperst
 • 1 eetlepel vissaus
 • 2 1/2 dl melk
 • 25 gram boter of margarine
 • nootmuskaat
 • 500 gram raapstelen

Voor de mosterdsaus:

 • 2 dl room
 • 2 dl visfond
 • 1 theelepel fijne mosterd
 • 1 theelepel grove mosterd
 • 1 eetlepel boter of margarine
 • zout

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Kook de aardappels in ruim water en wat zout in 20 minuten gaar. Bestrooi de heilbotfilets met zout en peper en leg ze op de bakplaat. Laat ze in het midden van de oven in 10 minuten gaar worden.

Kook intussen voor de saus de room en visfond in tot 1/3 zodat er ruim1 dl over ir. Roer de mosterd en de boter erdoor en breng de saus op smaak met een klein beetje zout. Houd de saus warm tot gebruik.

Verhit de olie en bak hierin de reepjes oesterzwam 3 minuten. Voeg de gember, knoflook en vissaus toe. Laat alles nog 2-3 minuten sudderen. Giet de aardappels af en laat ze even uitdampen.

Breng de melk met de boter aan de kook, pureer de aardappels met een stamper en roer de kokende melk met boter in delen erdoor. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de oesterzwammen en de rauwe raapstelen door hete aardappelpuree. Serveer de stamppot met visfilet en de mosterdsaus.