artikel

Raapstelentaart

Horeca

Ingrediënten voor 6-8 porties:

 • 250 gram bloem
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 ei
 • zout

Voor de vulling:

 • 100 gram rookspekblokjes
 • 2 uien
 • 1 teentje knoflook
 • 750 gram raapstelen
 • 100 gram zachte roomkaas
 • 3 eieren
 • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • zout, peper
 • 1 dl olijfolie

Bereidingswijze:
Maak een deeg van de bloem, olijfolie, ei, het zout en 1 dl koud water. Kneed het deeg 10 minuten tot het elastisch is. Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes en dek ze af met plastic folie Laat de bolletjes 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

Maak intussen de vulling. Bak de spekblokjes op laag vuur uit en bak in het spekvet de ui en knoflook 5 minuten. Snij de worteltjes van de raapstelen, was de stelen in koud water hak ze grof en kook ze 10 minuten in aanhangend vocht.

Laat de raapstelen in een vergiet uitlekken en druk ze met een pollepel goed aan zodat het vocht eruit loopt. Roer de roomkaas zacht en meng het met de eieren, Parmezaanse kaas en gebakken spek met uien. Roer het mengsel door de raapstelen en breng de vulling op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Rol de bolletjes deeg heel dun uit tot ze passen in de springvorm. Maak laagjes van het deeg en de vulling. Bestrijk elke deeglaag met olie, schep er wat vulling op, weer deeg, olie, vulling etc. Tussen de twee laatste lagen hoeft geen vulling, alleen olie. Bestrijk ook de bovenkant met olijfolie. Bak de taart in het midden van de oven i 35 minuten bruin en gaar. Serveer de taart in het midden van de oven in 35 minuten bruin en gaar. Serveer de taart naar smaak warm of koud.

Reageer op dit artikel