artikel

Rabarber Tiramisu

Horeca

Ingrediënten: 400ml slagroom 2 eetl suiker 250gr mascarpone 750gr of rabarber 100ml sinaasappelsap 1 kopje suiker 3 blaadjes rode gelatine 1 hotel cake 200gr amarettini of knapperige bitterkoekjes Fraise des Bois, Creme de Mure, creme de cassis of andererode vruchten likeur Bereidingswijze:Snijdt en kook de rabarber met een klein kopje suiker in een bodempje sinaasappelsap.Als […]

Ingrediënten:

  • 400ml slagroom
  • 2 eetl suiker
  • 250gr mascarpone
  • 750gr of rabarber
  • 100ml sinaasappelsap
  • 1 kopje suiker
  • 3 blaadjes rode gelatine
  • 1 hotel cake
  • 200gr amarettini of knapperige bitterkoekjes
  • Fraise des Bois, Creme de Mure, creme de cassis of andererode vruchten likeur

Bereidingswijze:
Snijdt en kook de rabarber met een klein kopje suiker in een bodempje sinaasappelsap.Als ze to puree gekookt is van het vuur nemen, even laten rusten en dan de geweekte blaadjes gelatine er in oplossen. Koel weg zetten.

Neem een grote platte, rechthoekige schaal en bedekt de bodem helemaal met plakken cake. Besprenkel ze met lekker wat likeur. Hierop doe je de rabarber, die al wat aan het afkoelen is. Koel wegzetten.

Klop de slagroom met wat suiker stijf en schep dan de mascarpone erdoor. Goed verdelen over de rabarberlaag. Verkruimel de amarettini en strooi de stukjes er boven op. Afdekken met afdekfolie en minstens 4 uur in de koelkast opstijven.

Reageer op dit artikel