artikel

Rabarbersouffléetjes

Horeca

Ingrediënten voor 6 à 8 stuks: 500 g rabarber, geschild en in kleine stukjes 200 g fijne tafelsuiker 1 zakje vanillesuiker snufje gemalen nootmuskaat 40 g boter 40 g bloem 3½ dl volle melk 4 grote eieren, gescheiden zout poedersuiker 1 dl slagroom 5 eetlepels advocaat Bereidingswijze:De rabarber met 100 g tafelsuiker, de vanillesuiker, nootmuskaat […]

Ingrediënten voor 6 à 8 stuks:

 • 500 g rabarber, geschild en in kleine stukjes
 • 200 g fijne tafelsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • snufje gemalen nootmuskaat
 • 40 g boter
 • 40 g bloem
 • 3½ dl volle melk
 • 4 grote eieren, gescheiden
 • zout
 • poedersuiker
 • 1 dl slagroom
 • 5 eetlepels advocaat

Bereidingswijze:
De rabarber met 100 g tafelsuiker, de vanillesuiker, nootmuskaat en 2 à 3 eetlepels water op een zacht vuur ± 20 minuten laten koken tot de rabarber zacht is en het vocht voor een groot deel verdampt is. De rabarber pureren.

De oven voorverwarmen op 180°C. De boter smelten, de bloem in één keer toevoegen en al roerende ± 2 minuten zachtjes meebakken, niet laten kleuren.

Van het vuur af 100 g tafelsuiker, de rabarberpuree en de melk erdoor roeren tot een glad mengsel. De eidooiers één voor één erdoor roeren. De eiwitten stijfkloppen met een snufje zout en voorzichtig door het dooiermengsel spatelen (niet roeren!). Het soufflémengsel in de vormpjes schenken (vormpjes voor niet meer dan ¾ deel vullen) en de souffléetjes in het midden van de oven ± 25 minuten bakken. De slagroom lobbig kloppen en de advocaat erdoor roeren. De souffléetjes uit de oven met poedersuiker bestrooien en direct serveren met de advocaatroom.

Reageer op dit artikel