artikel

Rijst met bonen en ananas

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 1 rode peper
 • 3 eetlepels olie
 • 1 grote ui, gesnipperd
 • 1 grote rode paprika, in blokjes
 • 2 teentjes knoflook, gepeld
 • 2 theelepels gedroogde oregano
 • 300 gram Surinaamse rijst
 • 400 ml kokosmelk
 • 400 gram kidneybonen
 • 150 gram Achterham, in dunne reepjes
 • 4 ananasschijven

Bereidingswijze:
Halveer de peper, verwijder de zaadjes. Snijd de peper in dunne reepjes. Verhit in een hapjespan 3 eetlepels olie. Fruit ui, paprika en rode peper 3-4 minuten zachtjes aan. Pers de knoflook erboven uit. Roer oregano en rijst erdoor en voeg 1 theelepel zout toe. Schenk kokosmelk en 200 ml water erbij. Laat de rijst afgedekt zo’n 10 minuten zachtjes koken.

Spoel in een zeef de kidneybonen onder koud water af. Laat ze goed uitlekken. Schep bonen, ham en ananas door de rijst. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Serveer met een groene salade met blokjes mango.