artikel

Rijst met gegrilde kalkoen

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 eetlepels olijfolie
 • 250 gram witte rijst
 • 1 gesnipperd uitje
 • 1 teentje knoflook, gepeld
 • 250 gram tomaten, in stukjes gesneden
 • 500 ml kippenbouillon
 • 350 gram worteltjes/doperwten
 • 1 sinaasappel
 • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
 • 350 gram kalkoenfilet
 • 300 gram maïskorrels

Bereidingswijze:
Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie. Bak de rijst met de ui in 2 minuten al omscheppend bruin. Schep de tomaten erdoor en bak deze 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat de rijst afgedekt 5 minuten zachtjes koken. Schep de worteltjes en de erwten door de rijst en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken.

Boen intussen de sinaasappel schoon, rasp de schil eraf en pers de vrucht uit. Roer in een kom 3 eetlepels sinaasappelsap, de Mexicaanse kruiden en 2 eetlepels olie tot een marinade. Halveer de kalkoenfilets en bestrijk ze met marinade. Laat dit 4 minuten intrekken.

Schep de maïs door de rijst en laat het afgedekt nog 5 minuten zachtjes verwarmen, tot de rijst smeuïg en gaar is. Verwarm de grillpan en rooster de kalkoenfilets in 4-5 minuten bruin en gaar. Schep de rijst op de borden en leg de kalkoenfilets erbovenop. Serveer er tortillachips bij.

Reageer op dit artikel