artikel

Saffraanrijst met kalfsvlees

Horeca

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 gram langkorrelrijst
  • saffraandraadjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 dadels zonder pit
  • 300 ml vleesbouillon
  • 2 kalfsschnitzels
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Bereidingswijze:
Verhit in een pan met dikke bodem 1 eetlepel olie. Fruit de ui, rijst en saffraandraadjes 2-3 minuten zachtjes aan totdat de rijstkorrels goudgeel glanzen. Schep de helft van de kaneel met de dadels erdoor en schenk de bouillon erbij. Kook intussen de rijst gaar.

Snijd het vlees in dunne reepjes en kruid deze met zout, veel peper en de rest van het kaneel. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak het vlees in 3-4 minuten bruin. Voeg de pijnboompitten toe en bak deze mee todat ze goudbruin zijn.

Schep de rijst en het vlees op de borden. Serveer er een salade van waterkers en partjes sinaasappel bij.

Reageer op dit artikel